Atromitos Race Sifnos

Προκήρυξη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ 2-4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και η εταιρεία ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ανακοινώνουν ότι στο νησί της Σίφνου στις 2, 3 και 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, θα πραγματοποιηθεί, τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερις κολυμβητικούς αγώνες, δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος και έναν αγώνα δρόμου. Η αθλητική εκδήλωση ονομάζεται ATROMITOS RACE SIFNOS 2021 και  τελεί υπό την αιγίδα και τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ. Αναλυτικά, οι κολυμβητικοί αγώνες (ανοικτής θαλάσσης) θα είναι: ένας των 3.000 μέτρων, ένας των 5.000 μέτρων, ένας των 2.000 μέτρων, ένας των 1.200 μέτρων και πρόσθετα ένας νυχτερινός άνευ συναγωνισμού των 750 μέτρων. Ο ορεινός αγώνας θα είναι απόστασης 12.500 μέτρων με 465 μέτρα θετική υψομετρική και ο δρομικός 5.000 μέτρων με 30 μέτρα υψομετρική. Πρόσθετα, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί και ένας νυχτερινός ορεινός αγώνας (vertical) ανάβασης 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2003 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αθλητές συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν τον ειδικό εξοπλισμό χρονομέτρησης που θα παραλάβουν από τη γραμματεία του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων (αναρτώνται στο website της διοργάνωσης) που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού (δεν θα λάβουν μετάλλιο στα αγωνίσματα άνευ συναγωνισμού). Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν έπαθλα. Επιπλέον θα βραβευτεί ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών (3) συμμετοχών.

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και το κόστος συμμετοχής του κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης από την ημερομηνία της προκήρυξης έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του event.

Οι εκκινήσεις  θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση 3,000 και 5000 μέτρων του Σαββάτου 3 Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos trails και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα – Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός) https://sifnostrails.com/portfolio-items/4-cedars-olive-trees-and-the-sea/. Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής. Τέλος η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης 3100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων από πλευράς φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. 

 

Τους αγώνες είναι πιθανό να πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

 

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

Ομάδα

Αλέξανδρος Αργύρης
Αλέξανδρος ΑργύρηςΔιοργανωτής Αγώνα
tel:+306947202510
Χρήστος Μαυρίκιος
Χρήστος ΜαυρίκιοςΤεχνικός Διευθυντής Δρομικών Αγώνων
tel:+306937425312
Μίρκα Σουβατζή
Μίρκα ΣουβατζήΓραμματειακή υποστήριξη
tel:+306944600972
Τάνια Χατζηπαρτάλη
Τάνια ΧατζηπαρτάληΓραμματειακή υποστήριξη
tel:+306977226997
Ελένη Χατζημήτσου
Ελένη ΧατζημήτσουΣυμβουλευτικές Διοικητικές Υπηρεσίες
tel:+306977144413

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)

Παρασκευή 2/07

10:30 ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤON ΔΗΜΟ ΣΙΦΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΜΑΡΕΣ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ

18:30 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ 

20:00 ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤON ΔΗΜΟ ΣΙΦΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΜΑΡΕΣ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΡΟΓΙΑ

20:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΦΥΡΟΓΙΑ (ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ VERTICAL)

21:10 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ 

21:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ (NIGHT VERTICAL)

00:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΦΥΡΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟ 

Σάββατο 3/07

6:45 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΣ

7:45 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ

8:45 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ SYLVIA3000Μ  ΚΑΙ 5000Μ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΣΑΛΟΣ

9:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ MARGIE2000M  ΚΑΙ PICO1200Μ 

10:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY (ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)

10:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5000Μ 

17:30 KIDS AQUATHLON

18:30 YOGA ΑΠΟ ΤΗΝ BLUE ISLAND YOGA 

20:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ -ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ 

21:00 ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 750 Μ (ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)

21:00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

21:00 ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΟΥΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ

21:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή 4/07

6:30 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΣ

7:15 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

7:30 ΜΕ 8:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 12500 Μ

11:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

16:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΕΣ

Πληροφορίες για τα Αγωνίσματα

1.NGHT VERTICAL TRAIL RUN 3100M FRI
Νυχτερινός ορεινός αγώνας ανάβασης (vertical), σπάνιος στο είδος του (αν όχι μοναδικός..), 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) με τερματισμό το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (Αψηλός). Στον τερματισμό, στην ψηλότερη κορυφή της Σίφνου, τους αθλητές και αθλήτριες θα υποδεχθούν οι συντηρητές του αξιοθέατου μοναστηριού με τοπικά εδέσματα και κρασί. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της ασφαλούς κατάβασης.

Συμμετοχή

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

Οι διαδικασία εγγραφών έχει ολοκληρωθεί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία της διοργάνωσης.

Χορηγοί

Χορηγοί

MYTHOS
BIORACER
SOUNDS & LIGHTS

Υποστηρικτές

aegean
Bloomarine
cryosauna
milesaway
swimming shop
p3
BATOUVANI
PALIRROIA
LEMONIS
ARIADNE
blue island yoga
λυσιτελεια

Χορηγοί επικοινωνίας

ATHLETICS SPORT MAGAZINE
sport24
running news
RUNNER MAGAZINE

Συνδιοργανωτές / Αιγίδες

dimos sifnou
eomop

Μεταφορά

Διαμονή

Η επίσημη δημοτική ιστοσελίδα διαχείρισης ενοικιαζόμενων δωματίων είναι η : https://www.roomsinsifnos.com/el  Η χρήση της είναι πολύ απλή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε περισσότερο απο πρόθυμοι για να σας βοηθήσουμε σχετικά με την διανυκτέρευση σας, οπότε αν παρουσιαστεί δυσκολία ,παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα ζήτησης διαμονής
Please fill the required field.
Please fill the required field.

Εθελοντές

Μήπως θέλετε να γίνετε ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;
Φόρμα εγγραφής εθελοντή
Required field
Required field
Required field
Required field
Required field
Invalid Input
Please accept our privacy policy