Atromitos Race Sifnos

Προκήρυξη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ 8,9 ΚΑΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 Atromitos Sifnos OPEN WATER SWIM 7K & Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H

 Στο νησί της Σίφνου, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί μια τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει μια ομαδική κολυμβητική εξόρμηση (υπέρ) απόστασης 7000 μέτρων και έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 ωρών αντίστροφης μέτρησης σε εννέα (9) επιλεγμένες διαδρομές από το δίκτυο μονοπατιών του νησιού. Αναλυτικά:

Η εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου από την παραλία του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου* και τροφοδοσίας στα 3350μ. Ο τερματισμός θα γίνει στον όρμο Φυκιάδα στα 7000μ. Η διαδρομή αυτή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων** (4) μποφόρ. Σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου είναι μεγαλύτερη από τέσσερα (4) και έως έξι (6) μποφόρ, θα χρησιμοποιηθεί η εναλλακτική διαδρομή από Καμάρες έως Βρουλίδια με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου* και τροφοδοσίας στα 3830μ και τερματισμό στα 6600μ. Σε περίπτωση μεγαλύτερης έντασης ανέμου από τα 6 μποφόρ η εκδρομή θα αναβληθεί για την επόμενη μέρα την ίδια ώρα και αντίστοιχα για την μεθεπόμενη. Αν δεν σταθεί δυνατό να πραγματοποιηθεί θα γίνει ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ. Υπάρχει οριοθέτηση σχετικά με τον αριθμό συμμετοχών για το 2022 στις 50 θέσεις. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε γκρούπ ανάλογα με την ταχύτητα που θέλουν / μπορούν να κολυμπήσουν. Στον τερματισμό θα προσφέρεται γεύμα. Μετά το γεύμα πλωτά της διοργάνωσης θα μεταφέρουν σε ομάδες τους κολυμβητές πίσω στην αφετηρία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόκειται για μια απαιτητική κολυμβητική εξόρμηση και όχι για αγώνα. Συνεπώς δεν θα υπάρχει εταιρεία χρονομέτρησης. Παρόλαυτα οι χρόνοι θα καταγραφούν από την διοργάνωση και θα είναι διαθέσιμοι. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν επίσης αναμνηστικά μετάλλια που θα αναγράφουν το σύνολο των χιλιομέτρων που επιτεύχθηκαν. * Σε κάθε σταθμό ελέγχου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ζητήσουν το ειδικό χρωματιστό βραχιόλι που πιστοποιεί το πέρασμα από το σημείο. Η ευθύνη απόκτησης του βραχιολιού βαραίνει τον κολυμβητή. ** Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου.

Στις 19:00μ.μ της ίδιας μέρας 8/7/2022 θα δοθεί εκκίνηση για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος υπεραπόστασης με την επωνυμία Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Α. Συνολικό μήκος διαδρομών περίπου 160km και θετική υψομετρική διαφορά 8000m(+) .

B. Χρονικός περιορισμός ολοκλήρωσης της κάθε διαδρομής σύμφωνα με τα παρακάτω:

1.Φυρόγια-Προφήτης Ηλίας - Φυρόγια (Χάλκινη Πέρδικα) 6,2km-470m(+)-Κλείσιμο 10:00μ.μ

2.Φυρόγια- Παναγιά Τόσο Νερό - Φυρόγια (Αργυρή Πέρδικα) 13km-700m(+)-Κλείσιμο 01:00π.μ

3.Φυρόγια-Παναγιά Τόσο Νερό- Καμάρες –Παναγιά Τόσο Νερό- Φυρόγια (Χρυσή Πέρδικα) 22,4km-1400m(+)-Κλείσιμο 04:00 π.μ

4.Φυρόγια-Βαθύ - Φυρόγια (Χάλκινο Αγριοκάτσικο) 13,6km-720m(+)-Κλείσιμο 07:00π.μ

5.Φυρόγια – Βαθύ - Φυκιάδα - Πλατύ Γυαλό – Φυκιάδα –Βαθύ- Φυρόγια (Αργυρό Αγριοκάτσικο) 30,1km-1320m(+) – Κλείσιμο 10:00π.μ

6.Φυρόγια –Βαθύ-Πλατύ Γυαλό -Παναγιά Χρυσοπηγή –Πλατύ Γυαλό-Βαθύ- Φυρόγια (Χρυσό Αγριοκάτσικο) 36,3km-1690m(+)- Κλείσιμο 13:00μ.μ

7.Φυρόγια-Άγιος Ανδρέας - Φυρόγια (Χάλκινη Οχιά) 3km-165m(+)-Κλείσιμο 16:00μ.μ

8.Φυρόγια – Κάστρο - Παναγιά Πουλάτη - Κάστρο - Φυρόγια (Αργυρή Οχιά) 15.9km-755m(+)-Κλείσιμο19:00μ.μ

9.Φυρόγια- Άγιο Σώστη - Φυρόγια (Χρυσή Οχιά)16,3km-664m(+)-Κλείσιμο 22:00μ.μ

Γ. Δικαίωμα εκκίνησης της τελευταίας διαδρομής έχουν όσοι ολοκληρώσουν τις 8 πρώτες σε λιγότερο από 24 ώρες. Τερματίσαντες θεωρούνται όσοι από τους παραπάνω ολοκληρώσουν τη διαδρομή 9 σε λιγότερο από 3 ώρες.

Δ. Οι αθλητές που θα ολοκληρώσουν και τις 9 διαδρομές θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του αγώνα:

https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-race

Συνοπτική περιγραφή του αγώνα:

Οι αθλητές εκκινούν 19:00μ.μ το απόγευμα της Παρασκευής 8-7-2022 για την πρώτη διαδρομή, με το που φτάνουν Προφήτη Ηλία παίρνουν ένα βραχιολάκι το οποίο πιστοποιεί ότι έφτασαν στον σημείο ελέγχου και αναστροφής και επιστρέφουν Φυρόγια όπου είναι εγκατεστημένος και ο μοναδικός σταθμός του αγώνα. Εκεί χτυπούν ένα καμπανάκι και παραλαμβάνουν δεύτερο βραχιολάκι πιστοποιώντας έτσι την ολοκλήρωση της διαδρομής 1 και την εκκίνηση από μέρους τους της διαδρομής 2. Ανεφοδιάζονται από το σταθμό κατά την κρίση τους και εκκινούν τη διαδρομή 2 με το ίδιο σκεπτικό. Όλες οι διαδρομές θεωρούνται ολοκληρωμένες με την επιστροφή του αθλητή στα Φυρόγια και το χτύπημα στο καμπανάκι. Ατομική χρονομέτρηση δεν υπάρχει παρά μόνο ένα ρολόι που με την εκκίνηση του αγώνα ξεκινά αντίστροφη μέτρηση 24 ωρών . Ο Αθλητής που θα ολοκληρώσει και τις 9 διαδρομές θεωρείται ότι τερμάτισε τον αγώνα. Οι υπόλοιποι ναι μεν δεν συγκαταλέγονται στους τερματίσαντες αλλά ανάλογα με το ποια είναι η τελευταία διαδρομή που ολοκλήρωσαν παραλαμβάνουν μετάλλιο του αγώνα στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός της τελευταίας διαδρομής που ολοκλήρωσαν και απεικονίζεται ο αντίστοιχος θυρεός. Π.χ 7-Χάλκινη Οχιά.

Για τον αγώνα Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H το όριο των συμμετοχών για το 2022 ορίζεται στους 50 (πενήντα) αθλητές. Εγγραφές και επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-race

Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2004 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αθλητές συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων από πλευράς φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

Τους αγώνες είναι πιθανό να πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού ή αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

 

 

Ομάδα

Αλέξανδρος Αργύρης
Αλέξανδρος ΑργύρηςΔιοργανωτής Αγώνα
tel:+306947202510
Χρήστος Μαυρίκιος
Χρήστος ΜαυρίκιοςΤεχνικός Διευθυντής Δρομικών Αγώνων
tel:+306937425312
Τάνια Χατζηπαρτάλη
Τάνια ΧατζηπαρτάληΓραμματειακή υποστήριξη
tel:+306977226997

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)

Παρασκευή 8/07

  • 7:00 Πλατύ Γιαλός. Εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα γίνει στις  το πρωί
  • 19:00 Φυρόγια (Απολλωνία) Εκκίνηση για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος 

Σάββατο 9/07

  • 19:00 Φυρόγια (Απολλωνία) Τερματισμός αντίστροφης μέτρησης του αγώνα ορεινού τρεξίματος 

Κυριακή 10/07

Πληροφορίες για τα Αγωνίσματα

Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H

Οι αθλητές εκκινούν 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 8-7-2022 για την πρώτη διαδρομή, με το που φτάνουν Προφήτη Ηλία παίρνουν ένα βραχιολάκι το οποίο πιστοποιεί ότι έφτασαν στον σημείο ελέγχου και αναστροφής και επιστρέφουν Φυρόγια όπου είναι εγκατεστημένος και ο μοναδικός σταθμός του αγώνα. Εκεί χτυπούν ένα καμπανάκι και παραλαμβάνουν δεύτερο βραχιολάκι πιστοποιώντας έτσι την ολοκλήρωση της διαδρομής 1 και την εκκίνηση από μέρους τους της διαδρομής 2. Ανεφοδιάζονται από το σταθμό κατά την κρίση τους και εκκινούν τη διαδρομή 2 με το ίδιο σκεπτικό. Όλες οι διαδρομές θεωρούνται ολοκληρωμένες με την επιστροφή του αθλητή στα Φυρόγια και το χτύπημα στο καμπανάκι. Ατομική χρονομέτρηση δεν υπάρχει παρά μόνο ένα ρολόι που με την εκκίνηση του αγώνα ξεκινά αντίστροφη μέτρηση 24 ωρών . Ο τελευταίος αθλητής ( ή οι τελευταίοι αν κινούνται επίτηδες σε ομάδα) κάθε διαδρομής βγαίνει (βγαίνουν) εκτός αγώνα και η αντίστροφη μέτρηση των 24 ωρών προσδιορίζει το μέγιστο αριθμό ωρών που έχουν στη διάθεση τους οι αθλητές προκειμένου να αποχωρήσουν από Φυρόγια για τη διαδρομή 9. Ο Αθλητής που θα ολοκληρώσει και τις 9 διαδρομές θεωρείται ότι τερμάτισε τον αγώνα. Οι υπόλοιποι ναι μεν δεν συγκαταλέγονται στους τερματίσαντες αλλά ανάλογα με το ποια είναι η τελευταία διαδρομή που ολοκλήρωσαν παραλαμβάνουν μετάλλιο του αγώνα στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός της τελευταίας διαδρομής που ολοκλήρωσαν και απεικονίζεται ο αντίστοιχος θυρεός. Π.χ 7-Χάλκινη Οχιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κολυμβητική εξόρμηση 7000 μέτρων από τον Πλατύ Γιαλό στην απομονωμένη παραλία "Φυκιάδα" με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου και τροφοδοσίας στα 3350μ θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) μποφόρ. Σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου είναι μεγαλύτερη από τέσσερα (4) και έως έξι (6) μποφόρ, θα χρησιμοποιηθεί η εναλλακτική διαδρομή από Καμάρες έως Βρουλίδια με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου και τροφοδοσίας στα 3830μ και τερματισμό στα 6600μ. Σε περίπτωση μεγαλύτερης έντασης ανέμου από τα 6 μποφόρ η εκδρομή θα αναβληθεί για την επόμενη μέρα Σάββατο 9 Ιουλίου την ίδια ώρα και αντίστοιχα για την μεθεπόμενη 10 Ιουλίου. Αν δεν σταθεί δυνατό να πραγματοποιηθεί σε καμία από τις τρεις μέρες, θα γίνει ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος αντίστροφης χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Οι διαδικασία εγγραφών έχει ολοκληρωθεί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία της διοργάνωσης.

Υποστηρικτές

swimming shop
zante
milesaway
Bloomarine
cryosauna
p3
BATOUVANI
LEMONIS
blue island yoga
λυσιτελεια

Χορηγοί επικοινωνίας

ATHLETICS SPORT MAGAZINE
sport24
running news
RUNNER MAGAZINE

Συνδιοργανωτές / Αιγίδες

dimos sifnou
eomop

Αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα από όλους τους αγώνες

Αρχείο αποτελεσμάτων από προηγούμενες χρονιές

Διαμονή

Η επίσημη δημοτική ιστοσελίδα διαχείρισης ενοικιαζόμενων δωματίων είναι η : https://www.roomsinsifnos.com/el  Η χρήση της είναι πολύ απλή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε περισσότερο απο πρόθυμοι για να σας βοηθήσουμε σχετικά με την διανυκτέρευση σας, οπότε αν παρουσιαστεί δυσκολία ,παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα ζήτησης διαμονής
Please fill the required field.
Please fill the required field.

Εθελοντές

Μήπως θέλετε να γίνετε ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;
Φόρμα εγγραφής εθελοντή
Required field
Required field
Required field
Required field
Required field
Invalid Input
Please accept our privacy policy